hits


Hærlighet, tiden går så utrolig fort og det er noe som skjer hele tiden i dette landet. I går hadde jeg flyttedag, på med sekken og videre til neste bolig.

Jeg har bestemt meg for å flytte inn hos Idunn og hennes svigerfamilie, spontanitet lenge leve. Verken Yuta (kjæresten hennes), mamman eller bestemoren hans snakker engelsk, så dette blir et fullverdig innblikk i en japansk families hverdag. Idunn har nå vært i Japan i et år og har på den korte tiden lært seg å snakke japansk, snakk om å ha språkøre! Hun fungerer derfor som tolk og gjør det mulig for oss andre å kommunisere med hverandre. I går laget vi nabe til kvelds, dette er typisk japansk vintermat som lages i en gryte som står midt på bordet å koker. Nabe er en slags suppe hvor man selv velger hva man vil spise, man plukker rett og slett det man vil ha ut av gryten. I går kunne vi velge mellom udon nudler, kål, vårkløk, tofu, ingefær og mizuna, i tillegg ble det servert storborrerot stekt i soyasaus og mirin som siderett, digg! Familien til Yuta er utrolig hyggelige og legger veldig stor vekt på at jeg skal kose meg og føle meg som hjemme. Snacks, te, øl og diverse annet serveres over en lav sko, så jeg kommer nok ikke til å kjenne på sultfølelse så lenge jeg bor her. På tross av språkbarrieren har vi virkelig funnet tonen og vi ble sittende rundt bordet å le helt til klokken 02:00 i natt. De som har meg på snapchat vet at jeg var i den syvende himmel i går. Vi tok nemlig turen opp til Nara for å besøke en deerpark! For ei jente som lenge har syntes at hjorten er så fine dyr at hun vil ha en tatovert på seg er dette store greier. Mamma, pappa og besteforeldre, jeg beklager å måtte meddele dette men den tatoveringen frister bare enda mer nå som jeg har sett hvor majestetiske disse dyrene er på kloss hold (sorry, not sorry).  Helt til slutt er det vell på sin plass å fortelle at svima aka meg trodde hun hadde mistet ryggsekken sin i går... Før vi dro til Nara låste vi nemlig inn sekken min et skap på togstasjonen, uten å tenke mer på dette dro vi til parken å hadde det gøy. Problemet oppsto når jeg på returen begynte å tenke på hvilken kode jeg hadde valgt på skapet, for det var kodelås, eller? Med nervøs latter drøftet jeg dette med Idunn og hun kunne avklare at skapene låses med nøkkel. Okei, dette er bra, da er det bare å finne nøkkelen.
Det skulle vise seg å bli umulig, begge tømte alt av lommer og vesker uten hell. Når vi kom fram til skapene fikk jeg fullstendig panikk, skapet var TOMT!!! I full panikk og med begynnende blodrykksfall forberedte hodet mitt seg på å besvime, her er det bare å prøve på å lande slik at jeg ikke slår hodet i det flisbelagte gulvet. Heldigvis var Idunn hakket mer påkoblet enn meg og hun kunne fortelle at sekken sto innlåst i naboskapet, krisen avverget og dramaqueen nummer en tar selvkritikk, hehe.. Idunn ringte Yuta slik at han kunne varsle selskapet om at jeg trolig hadde mistet nøkkelen og var villig til å betale alt av erstatning bare jeg fikk sekken tilbake. Dette skulle vise seg å bli null problem, da noen hadde varslet personalet om at de hadde funnet et fullt skap med nøkkelen fortsatt stående i døren. Der sto altså to blondiner som ikke engang klarer å låse et skap skikkelig, ikke rart vi ble ledd av når skapet ble låst opp. Ut av skapet dro jeg en sekk som er på størrelse med japaneseren som hjalp oss, norgesflagget som lyste mot han og min entusiasme overlot ingen tvil om at sekken hadde funnet tilbake til sin rettmessige eier. Jeg fikk igjen puste og bekymringen over å måtte gå med samme truse to dager på rad slapp taket, hurra!


  2 kommentarer på "FLYTTEDAG"Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:
Dette designet er laget av http://katrineaastorp.blogg.no

Ida Kristine Grytdal
En 22 år gammel sykepleier med en enveisbillett til Australia. Avreise januar 2018

ARKIV


· Januar 2018 · November 2017


KATEGORIER


· Japan · Reise

LINKER


· Instagram : Idas_reise

DESIGN

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.